Home » Pony's

De Pony's

Waarom hebben wij gekozen voor een cursus mét pony's. Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat kinderen in de nabijheid van dieren veiligheid en vertrouwen ervaren, dit zorgt voor emotionele balans. Ze worden niet beoordeeld of veroordeeld, en mogen geheel zichzelf zijn.

 

Het samenzijn met de pony's versterkt het positieve zelfbeeld en geeft een kind veel zelfvertrouwen. Door het aanraken en knuffelen van de pony wordt er een 'positief' stofje aangemaakt in de hersenen (oxytocine) van het kind, waardoor het kind zijn/haar zorgen even kan vergeten.

 

Tijdens de cursus rijden we niet op de pony's we doen alles van af de grond. Daarnaast leert het kind ook over gedragsvaardigheden. We houden de pony's zo natuurlijk mogelijk, naast het samenleven in de kudde geven we zo ook voer wat ze in de natuur eten bladeren, takken, struiken.

 

De pony spiegelt het kind, en reageert op zijn/haar gedrag. Hierdoor krijgen kinderen inzicht in hun eigen gedrag en de gevolgen hiervan. Ze leren zich snel aanpassen doordat ze dit direct in de praktijk met de pony oefenen. Deze directe feedback zorgt voor essentiële leermomenten tijdens de lessen.

 

Er wordt tijdens de cursus niet paardgereden, alle oefeningen worden vanaf de grond verricht.