Home » Trailerladen

Het laden van een pony of paard in de trailer is niet altijd zo vanzelf sprekend als het lijkt.

Vaak probeert men met longeerlijnen, zwepen en van allerlei andere zaken tevoorschijn komen om het dier erin te trekken, duwen of te slaan. Daarbij komt ook nog wat stress van de wedstrijd of dat we op tijd ergens moeten zijn.

Soms helpen methodes op de korte termijn (men krijgt het paard/pony in de trailer).  Je doel is dat het paard zonder angst/stress en uit vrije wil rustig de trailer in gaat en op jouw commando de trailer uitloopt. Dit bereik je door een logisch systeem te hanteren waar je steeds op terug kan vallen. Soms heb je wel wat meer geduld nodig maar op de langere termijn werkt het systeem op basis van ‘wijken voor druk’ erg goed en aangezien je in de gehele omgang met je paard bewust of onbewust gebruik van maakt. Voor het trailerladen is het slecht verfijnen van het gene wat je dagelijks mee bezig bent.

 

Ik heb al veel paarden kunnen helpen met hun trailerlaad problemen en eigenaars het systeem kunnen leren voor veilig en met plezier laden van hun paard. Afhankelijk van het probleem en het stadia waar we door moeten komen wij met 1 of 2 personen.

 

Heb jij een heel groot trailerlaad probleem en ben jij bang dat het heel erg in de papieren gaat lopen? Dan hebben we een constructie.  No cure No pay

Het doel is met Plezier met je Paard op stap in de trailer

 

Kortom in overleg is er veel mogelijk!